EYLÜL ANAOKULU mutfağımızdaki uygulamalarımızdan bazıları;
*Okulumuzda tamamen doğal yumurta ve yoğurt kullanılıyor. ( Evde mayalanan yoğurt – köy yumurtası)
*Hazır çorba kullanılmamaktadır. Çorbaların terbiyesi yoğurt, süt ve yumurta ile yapılmaktadır.
*Yemeklerde margarin kullanılmamakta, bitkisel kaynaklı sıvı yağlar, zeytinyağı kullanılmaktadır.
*Yemek üretimi esnasında hazır konserve, hazır bulyonlar ve yapay tatlandırıcılar kullanılmamaktadır.
*Hazır köfte kullanılmamaktadır. Köfteler taze etten yapılmaktadır.
* Hamburger – mantı – pizza – lahmacun okulumuzun mutfağında hazırlanmaktadır. Hazır paket ürünler kullanılmamaktadır.
*Bitki çayların yapımında karanfil, tarçın ve mevsimine göre taze meyvelerden demleme yapılmaktadır. Toz şeker yerine bal kullanılmaktadır.
* Kahvaltılık ürünlerde az tuzlu olanlar tercih edilmektedir. Yemeklerimizdeki tuz oranı da düşük tutulmaktadır.
* Kahvaltıda sunulan tahin ve pekmez mutfağımızda karışım haline getirilmektedir. Kahvaltıda sunduğumuz reçel mutfağımızda yapılmış reçeldir.
* İkindi kahvaltısında sunduğumuz tüm kek, poğaça vb. Tüm ürünler mutfağımızda yapılmaktadır.
*Hazır meyve suyu kullanılmayıp kendi kurutmuş olduğumuz meyveler ile meyve suyu verilmektedir.