Sık Sorulan Sorular

1-Okulunuzun en temel amacı nedir?

*Okulumuzun en temel amacı; çocukların sevgi dolu güvenli bir ortamda, sosyal grup içerisinde kendilerini mutlu hissetmeleri, hayallerini ve isteklerini özgüvenle ifade edebilmeleri, kendisine ve çevresine duyarlı, sorumluluklarının bilincinde bireyler olmalarını sağlamaktır…

2-Okulunuzun eğitim içeriği nelerdir?

*Eğitim programımızda Milli Eğitim Bakanlığı programının yanı sıra (Gems, Scamper, Reggio Emilia ve High Scope) eğitim yöntemleri uygulanmaktadır. Uyguladığımız karma eğitim modeli doğrultusunda yaptığımız Anadili Türkçe, Fen-doğa, oyun etkinlikleri ve Okuma yazma hazırlık –ilkokula hazırlık – mandala- dikkat ve beceri çalışmaları- matematik çalışmalarının yanı sıra, bak çiz etkinliği, orff- piyano, ukulele, flüt öğretisi temeline dayalı müzik etkinlikleri, resim kursu, drama, eğitimi rotasyon ile kavram sınıflarımızda yapılarak öğrencinin bütünsel gelişimi desteklenirken yetenek ve becerileri de keşfedilmekte ve geliştirilmektedir.

3- Öğretmenlerin  deneyimleri nasıl?

* Okulumuz aile okulu olmakla beraber Eylül anaokulu kadrosu her biri alanında deneyimli ve yetkin eğitimcilerden oluşur. Akademik başarı odaklı öğretmenlerimiz, yılların deneyimleri ve etkin eğitimler sayesinde öğrencilerimizin gelişimlerine katkıda bulunmaktadırlar.

4- Okulunuzda bulaşıcı hastalık sürecinde nasıl bir yol izlenir?

Kış Dönemi bulaşıcı hastalıkların daha yoğun olduğu bir dönemdir. Okul döneminde çocuklarda üst solunum yolu (soğuk algınlığı veya nezle,grip,akut boğaz enfeksiyonu, krup ,kulak iltihabı,öksürüklü hastalık)enfeksiyonları en sık karşılaşılan hastalıkların başında geliyor. Okulda ateşi yükselmiş ise en kısa zamanda çocuğunuzu okuldan alarak evde istirahat etmelerini sağlayabiliriz.Okulumuzda hasta öğrenci kabul edilmemesi ile ilgili dikkat ve hassasiyeti göstermeye çalışırken siz değerli anne ve babaların da bu hassasiyeti göstermelerini rica ediyoruz.

5- Veli bilgilendirme araçlarınız nelerdir?

* Okulumuz veli iletişimine yüksek önem vermektedir. Çocukların günlük süreçleri anlık olarak özel mobil uygulamamız ile velilerimize iletilir.

Ailelere Notlar: Her eğitim döneminin başında okulumuzun işleyişi ile ilgili yapılan veli bilgilendirme dokümanıdır.
Günlük Veli Bilgilendirme: Günlük uygulanacak etkinlik ve çalışmaların günlük olarak özetlendiği veli bilgilendirme dokümanıdır.
Yemek Listesi:  Çocuklarımızın beslenme düzenlerinin de tıpkı diğer süreçlerde olduğu gibi ortak bir dil ile yürütüldüğü sistemdir.
Veli Bülteni: Okullarımızda o ay içinde yapılan okul ve sınıf etkinlikleri ile ilgili eğitsel yaşantılar hakkında velilere bilgi vermek amacıyla hazırlanan, fotoğraf ve görsellerle zenginleştirilmiş dokümanlardır.
Özel Durumlar İçin Veli Bilgilendirme Yazıları: Okullarımızda velilerimizin bilgilendirilmesi gereken özel konular için öğretmenler  tarafından hazırlanan dokümanlardır.
Akıllı Telefon Uygulaması: Android ve IOS işletim sistemleri ile uyumlu aplikasyon hizmetimiz ile bütün velilerimizin ortak ve hızlı bilgi edinmesini amaçlayan uygulamadır.
Veli Memnuniyet Anketi: Her sene velilerinin katılımı ile yapılan sonuçlarının titizlikle analiz edildiği ve değerlendirildiği bir çalışmadır. Bu anket çalışması, okulların işleyiş ve eğitim süreçlerinin geliştirilmesinde önemli rol oynamaktadır.

Okulunuzda bir gününüz nasıl geçiyor?

PLANLAMA ZAMANI: Her çocuk sınıf içinde oluşturulan ilgi ve öğrenme alanlarından (Evcilik, Blok, Müzik, Sanat, Kukla, Fen Ve Matematik, Kitap vb.) istediğine yönelik planını yapar ve bu planını gerçekleştirmek için ihtiyaç duyacağı materyalleri belirler.

ÇALIŞMA ZAMANI: Çocukların hiçbir müdahale olmadan planlarını gerçekleştirdikleri, kendi ifadeleriyle oyunlarını oynadıkları zamandır. Bu süreç içerisinde öğretmen çocukların bilgiyi nasıl topladıkları, arkadaşları ile ilişkileri, bir problemle karşılaştıklarında nasıl çözdükleri gibi konularda gözlem yaparak kayıtlar tutar.

TOPLANMA VE TEMİZLİK ZAMANI: Çocukların çalışma zamanında kullandıkları tüm araç gereçleri ait olduğu bölüme koyduğu ve tamamlanmış projelerini daha sonra sergilemek üzere ortadan kaldırdığı zamandır.

HATIRLAMA ZAMANI: Çocukların çalışma zamanı içinde yaşadıkları deneyimlerini değerlendirme ve geliştirme olanağı buldukları, planlarına kattıklarını, arkadaşları ile yaşadıklarını anlattıkları ya da çeşitli etkinliklerle (resim yapma v.b. gibi) sundukları zamandır.
– Gün EYLÜL ANAOKULUN ’da çocukların anne-babalarıyla veya servislerle okula gelmeleriyle başlar.
– Anaokulu sınıfları, ev ve okul ortamını bir arada yaşatacak donanımda düzenlenmiştir.
-Öğretmenlerin çocukları karşılamasından sonra eller yıkanarak kahvaltı için yemekhaneye gidilir.
– Serbest zaman etkinliklerinde resim yapılır, oyun hamurlarına biçimler verilir ya da ilgi köşelerinde oyunlar oynanır.
– Bedensel etkinliklerde çocuğun vücudunu dengeli ve koordineli bir biçimde kullanma, paylaşma, kurallara uyma yetenekleri geliştirilir.
– Sanat etkinliklerinde renk, biçim, duyu ve estetik gelişimini ve yaratıcılığı sağlayacak eğlenceli çalışmalar yapılır.
– Deneyler, gözlemler, ilk kez tanışılan bilimsel ve doğal olgular merak duygusu uyandırır ve araştırmayı alışkanlık haline getirmeyi hedefler.
– Kavram, çizgi, dikkat, algı ve bellek gelişimini destekleyici çalışmalar ile okul olgunluğu kazandırılır.
– Müzik ve dans etkinlikleri de ritim ve estetik duyguları geliştirilir, müzik ve hareketin birleştirilmesi sağlanır.
– İngilizce, cift dil eğitimi amaçlanarak  okulumuzda gündelik yaşamda yerini alır. Oyunlarda, şarkılarda ilk İngilizce sözcükler ve kavramlarla tanışılır.

İlkokula gidecek çocuğum için nasıl bir çalışmanız bulunmaktadır?

* Okulumuzda branşı sınıf öğretmeni olan eğitmenlerimiz ile dönem içersinde okuma yazma eğitimi ile ilkokula hazırlık çalışmaları yapılarak veliler ile koordinasyonlu bir şekilde eğitim sağlanır ,diğer bir yönü ise anne-babalarla ilgilidir. Bir sonraki yıl çocuğu ilkokula başlayacak olan anne-babaların da ilkokul sürecine hazır olması önemlidir. Bu konuda anne-babalara yönelik rehberlik bültenleri gönderilmekte, ilkokula hazırlık seminerleri ve ilkokulu bilgilendirme toplantıları düzenlenmektedir. Ayrıca; ilkokula hazır olma konusunda anne-babalar çocuklarının gelişimiyle ilgili sınıf öğretmeni tarafından bilgilendirilmekte ve desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere bireysel destek çalışmaları anne-babalarla iş birliği yapılarak gerçekleştirilmektedir.

Konuşmaya katıl
Bize her an ulaşabilirsiniz
Merhaba,
Size nasıl yardım olabiliriz?
Şimdi Ara